hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid
bij jou, binnen het gezin en op school

Mijn naam is Veerle  

Als moeder van twee dochters met een ontwikkelingsvoorsprong weet ik als geen ander hoe intensief opvoeden kan zijn. Na 7 jaar als doktersassistente te hebben gewerkt binnen de huisartsenzorg, heb ik besloten me 100% te focussen op ons gezin als fulltime moeder. Onze oudste dochter (2013) heeft kort gekleuterd en kon versneld naar groep 3, onze jongste (2015) hebben we in goed overleg vervroegd laten starten op  de basisschool. 

Tijdens mijn fulltime moederschap heb ik niet stil gezeten. Zo ben ik sinds 2016 gecertificeerd docent baby- en kindergebaren (De Kindergebarenjuf) en heb ik me via Swedoro extra verdiept in de Nederlandse Gebarentaal door drie modules NGT AB* te volgen.   In het verlengde hiervan illustreer ik gebarenafbeeldingen voor de boekenreeks Saartje  van Esther Vliegenthart. Tevens verzorg ik met haar gezamenlijk workshops en trainingen op maat rondom taalontwikkeling, autisme en hoogbegaafdheid. 

In mijn zoektocht naar de juiste gebruiksaanwijzing voor onze dochters, kwam ik in contact met de ukIQ peutergroep. Sinds haar deelname aan deze peutergroep zagen wij een enorme verandering ontstaan rondom het doen en laten van onze dochter. Onder andere reduceerden haar frustraties en werd ze een stuk expressiever. Om dit succes met andere opvoeders en kinderen te kunnen delen, heb ik de ukIQ opleiding gevolgd welke ik in juni 2019 met succes heb mogen afronden.

 *Nederlandse Gebarentaal voor Algemeen Belangstellenden