talent IQ
hoogbegaafd leven

Veerle

Vanaf mijn peuter-zijn, is hoogbegaafdheid al een thema in mijn leven. Niet omdat ik zelf zo'n hoogvlieger was, maar omdat mijn broer dat felbegeerde label kreeg.

Sinds mijn vijfentwintigste levensjaar spreek ik volmondig uit dat ook ik hoogbegaafd ben. Het is voor mij dé verklaring voor jarenlange psychosomatische klachten, leerproblemen, slechte concentratie, creatieve uitspattingen, duizenden ideeën zonder duidelijk plan, gesprekspartners al 100 stappen voor zijn en het doorgaans 'anders voelen'. Waar mijn broer een potentiële Einstein is, komt het bij mij op een volstrekt andere manier tot uiting. En dat is prima! Lang leve de erkenning die ik mijzelf cadeau heb gegeven. Ik Vier mijn Veerkracht!

Als moeder van twee hoogbegaafde meisjes, waarvan de jongste langdurig thuiszitter is geweest, kan ik mijzelf inmiddels ervaringsexpert noemen op het gebied van (uitzonderlijke) hoogbegaafdheid. Toen mijn jongste dochter thuis kwam te zitten, kreeg ik al snel te maken met verschillende disciplines. Dankzij deze moeizame periode, weet ik ook hoe het is 'aan de andere kant van de tafel'. Niet alleen als professional, maar ook als moeder. 

"En waar haalt ze haar 'echte' kennis vandaan?", hoor ik je denken.

Nou, naast verschillende cursussen en trainingen heb ik deze papieren op zak:
- ukIQ specialist
- provocatief leiderschap en coaching
- beelddenkcoach

5
5
6
6
4
4
 
 
 
Bellen
Instagram