Baby

  • "Als je niet beter zou weten, zou je denken dat ze de kleuren van het schilderij al kan onderscheiden."
  • "Kan je het wipstoeltje niet wat meer naar achteren doen? Dan blijft ze misschien wat rechter zitten."
  • "Ze kijkt me zo doordringend aan!"

Zomaar een greep uit de opmerkingen die ik hoorde over onze babydochters. We hebben van alles geprobeerd: van inbakeren en draagdoeken tot eindeloos rondjes lopen door het huis in de hoop dat ze in slaap zou vallen. Uiteindelijk kwam het er op neer dat een van ons afgetobd op de bank plofte en zei: nu heb jij 'dienst'. De roze wolk die andere kersverse ouders wel leken te ervaren in onze omgeving, was voor ons iets te mooi om waar te zijn.

Is dit herkenbaar voor jou? Dan huilt je baby veel* en is hij waarschijnlijk gefrustreerd, omdat hij meer wil en ervaart dan zijn leeftijdsgenootjes. De kans is dus groot dat je baby een ontwikkelingsvoorsprong heeft. Als moeder van (destijds) twee gefrustreerde baby's bied ik je graag het luisterend oor en de herkenning die ik destijds zelf hard nodig had. Omdat ik weet door welk proces je momenteel heen gaat, wil ik je graag begeleiden in de zoektocht naar de juiste balans met je baby. 

Onder het kopje   aanbod  kun je meer lezen over de praktische zaken rondom individuele begeleiding.

*Als je een huilbaby hebt, is de kans groot dat je kind een ontwikkelingsvoorsprong heeft. Toch is dit zeker niet in alle gevallen zo.
Huilt je baby veel, laat dan altijd bij het consultatie bureau of bij de huisarts checken of er medisch niks aan de hand is.