Babygebaren in het  kort

Uit onderzoek van de Amerikaanse gebarentolk Joseph Garcia is gebleken dat baby’s die vanaf ongeveer 6 á 7 maanden met regelmaat (ondersteunend) gebarentaal aangeboden krijgen, al vanaf de leeftijd van gemiddeld 8 maanden beginnen met communiceren. Je zult al snel merken dat het huilen van je baby afneemt doordat hij zich beter begrepen voelt. Dat geldt ook voor kinderen in de peuterleeftijd. Als het kind zich nog niet goed kan uiten door middel van gesproken taal en hierdoor gefrustreerd raakt, kan hij of zij op zo’n moment terugvallen op de gebaren die in een vroeg stadium in het leven zijn geïntroduceerd. Kortom: door het gebruik van gebaren wordt het taalverwervingsproces van je kind in een eerder stadium geactiveerd dan bij kinderen die geen gebaren aangeboden hebben gekregen.

In eerste instantie worden baby- en kindergebaren ingezet door horende ouders bij horende baby's en kinderen (0-4 jaar). daarnaast worden gebaren steeds vaker ingezet bij kinderen met een beperking, denk hierbij aan kinderen met een TOS, het Syndroom van Down, Autisme, of een spraak-, taal en/of ontwikkelingsachterstand. Dankzij haar lessen Nederlandse Gebarentaal bij Stichting Swedoro, kan Veerle begeleiding bieden die dieper gaat dan baby- en kindergebaren alleen.

Cursus

Een cursus baby- en kindergebaren neemt 3 avonden in beslag, met een frequentie van bijvoorbeeld 1 keer in de week. De duur van de cursus per avond bedraagt 1 á 1,5 uur. Tijdens deze interactieve cursus leer je de eerste 75 basisgebaren om te communiceren met je kind.Aantal deelnemers: vanaf 4 personen

Kosten: €65,- per persoon

Liever een privécursus?
Kosten: €125,- per 2 personen
Inschrijven.